2024: Het Jaar van de Draak

Zaterdag 10 februari begint het Jaar van de Draak volgens de Chinese dierenriem.
Ben je geboren in 1964, 1976, 1988, 2000 of 2012? Dan wordt het jouw jaar!

In China staat de Draak staat symbool voor wijsheid, succes en geluk. Word je in een drakenjaar geboren, dan wordt dat als een zeer gunstig voorteken beschouwd. Mensen die onder dit teken geboren zijn, worden vaak bestempeld als charismatisch, energiek en intelligent. Ook zijn ze moedig en vol zelfvertrouwen en mede daardoor vaak succesvolle ondernemers en vernieuwers. De keerzijde? Een onrustig gevoel is hen niet vreemd, ze hebben soms moeite om hechte relaties aan te gaan en vinden het lastig om emoties te tonen.

Zorgen voor ontspanning

Qua gezondheid hebben draken het vaak goed getroffen, ze zijn gezegend met een goed gestel. Maar zelfs draken kunnen uitgeput raken, omdat ze te weinig tijd nemen om hun rust te pakken en te ontspannen. Daardoor kunnen ze last krijgen van prikkelbaarheid, spanningshoofdpijn, een verhoogde bloeddruk en depressie. Wat meer structuur en routine aanbrengen in hun leven doet wonderen voor de draak. Daarnaast zijn bewegingsvormen die gericht zijn op het ontspannen van lichaam én geest, zoals yoga en tai chi, zeer geschikt voor de draak.

Je dromen achterna!

De draak herinnert ons eraan dat we allemaal dromen hebben en dat dit het jaar is om die na te jagen. Zakelijke ondernemingen, romantische avonturen; in het jaar van de draak kun je hierbij rekenen op een vliegende start.
2024 is bovendien een Yang-jaar. Een rustig, kabbelend jaar kunnen we wel vergeten, op veel gebieden zal er behoorlijk wat reuring zijn.
Wordt het je te onrustig en kun je wel wat meer balans gebruiken? Neem contact op met een NVA-acupuncturist!

 

Acupunctuur en de Overgang

De overgang (menopauze) is de fase waarin een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Haar rol in het leven verandert. Het is een natuurlijk proces. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke en emotionele klachten ontstaan. Deze klachten horen erbij. Maar voor sommige vrouwen worden ze zo heftig dat het functioneren in het dagelijks leven een probleem wordt.

Lees meer »

Acupunctuur goed alternatief tegen pijn

Regelmatig is in het nieuws dat het gebruik van zware pijnstillers explosief stijgt. Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439 duizend per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne. Zie bron Volkskrant. [1]

Lees meer »

Voorjaarsmoeheid

Het voorjaar is begonnen en duikt soms ook weer weg achter gitzwarte luchten en hagelbuien. Ons lijf raakt daarvan in de war. Het heeft de warmte al gevoeld en wil daar meer van! Je voelt je moe en verlangt naar de zomer waarin het leven wat langzamer lijkt te gaan. Kortom, de voorjaarsmoeheid steekt weer de kop op. En dit jaar eerder dan normaal omdat de temperatuur hoog is voor het jaargetijde.

Lees meer »

Acupunctuur effectief tegen migraine

Acupunctuur blijkt de hoofdpijnfrequentie bij patiënten met episodische migraine te verminderen. Dat blijkt uit een studie van 22 wetenschappelijke onderzoeken met 4.985 patiënten. Neuroloog en Hoofdpijnnetbestuurslid Ron Willems zegt: ‘Wanneer we deze studie vertalen naar de praktijk zal een patiënt met 6 hoofdpijndagen per maand na een acupunctuurbehandeling op gemiddeld 3,5 dag per maand met klachten uitkomen. Een therapie van medicatie en namaakacupunctuur, die niet volgens de richtlijnen wordt gegeven, helpt ook om de migraine te verminderen. Het resultaat is dan nog maar 4 dagen per maand met klachten.’